De derde en laatste skill die ik gekozen heb is Instagram & Blogging. Deze skill wilde ik heel graag doen. Instagram wordt met de dag populairder en populairder. Ik verwacht dat reclame maken in de toekomst alleen nog maar via Instagram, Facebook en Snapchat gebeurt. Voor de toekomst is het dus zeker handig om meer af te weten van Instagram. Zelf zit ik erover na te denken om misschien ook ooit in het influencer wereldje te stappen.

Ook van bloggen wilde ik graag wat meer vanaf weten. In september 2021 ben ik van plan om naar het buitenland te gaan voor mijn minor. Ik wil mijn ervaringen en het leven daar graag middels vloggen en bloggen delen met iedereen. Voor een keuze maken voor mijn minor heb ik ook een aantal blogs gelezen. Toch schrok ik ervan hoe weinig mensen dat eigenlijk doen. Ik had eigenlijk verwacht dat iedereen die een halfjaar weg zou gaan of een wereldreis zou maken een blog of vlog zou bijhouden. Ik denk dat het bij de meeste nog helemaal niet zo bekend is en dat veel mensen er ook niet vanaf weten hoe het moet en wat het is. Ook daarom wilde ik graag deze skill volgen.

In vergelijking met de andere skills merkte ik bij deze skill dat je wel wat harder aan de slag moest. Voor Instagram & Blogging hebben we vooral veel opdrachten moeten maken over een bedrijf die je zelf mocht kiezen. Druk maar wel hele leuke opdrachten. Het bedrijf dat ik gekozen heb was The Sting, een kledingwinkel. Hiervoor heb ik 3 verschillende blogs geschreven en ook een Instagram account gemaakt. Ik vond het veel werk maar wel echt super leuk om te doen. Vooral de blogs schrijven vond ik leuk. Maar ook bedenken welke foto’s mooi zijn op mijn Instagram feed en de foto’s zelf maken vond ik leuk om te doen. Als laatste vond ik het heel interessant dat Guido Dilweg ook zijn eigen ervaringen deelde met ons. Hij heeft een eigen bedrijf en het was heel leuk om te zien wat die daar allemaal mee doet en hoe hij dat allemaal doet. Vooral zijn creatieve idee├źn vind ik heel interessant. In het eerste jaar was Guido mijn SLB’er. Hij had toen ook al wel eens wat verteld over zijn eigen bedrijfje. In vergelijking met nu zie ik echt dat zijn bedrijf heel erg gegroeid is en dat vind ik leuk om te zien.

Het was een drukke maar zeker een leuke en leerzame skill.

Datum van activiteit Aantal uur Wat heb ik gedaan?
14-01-20214 uur Eerste les Instagram & Blogging. Deze les stond vooral in het kader van Instagram. We zijn van alles te weten gekomen over Instagram en influencers. Tijdens de les moesten we een PowerPoint presentatie maken met 3 berichten van Instagram die wij interessant vinden om te zien. Deze opdracht is op de pagina, overige opdrachten, te zien.
19-01-20215 uurTweede les Instagram & Blogging. Deze les ging vooral over bloggen. Als opdracht kregen we mee om een aantal vragen te beantwoorden over ons gekozen bedrijf. Zo moesten we vooral kijken naar de waarden en ook vertellen wat we willen vertellen in onze blogs. Dit moest ik naar een andere leerling sturen die daar feedback op gaf. Ook moest ik het bestand van een andere leerling nakijken en daar feedback op geven.
20-01-2021 6 uur Vandaag ben ik bezig geweest met het schrijven van blogs. Ik had vandaag vrij dus had de hele dag daarvoor ingepland en bleek dat ook echt wel nodig te hebben. Ook heb ik al een paar foto’s kunnen maken maar nog niet allemaal.
4 uur Vandaag heb ik alle foto’s voor het Instagram account gemaakt. Ook moest ik voor de opdracht een influencer kiezen. Daar ben ik vandaag ook mee bezig geweest.
3 uur Vandaag ben ik lang bezig geweest met alles goed plaatsen op mijn website. Ook moest ik nog de stories maken op Instagram.
Totaal 22 uur

Hieronder heb ik een printscreen van de feedback van mijn docent geplaatst. Hij was over het algemeen erg tevreden over mijn werk. Alleen bij de influencers heb ik iets te hoog ingezet. Ik vond het ook lastig om deze influencers te vinden en te beslissen hoeveel volgers een influencer moet hebben. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om influencers met meer dan 100000 volgers te kiezen. Dit is dus achteraf te hoog gegrepen.