Voor Develop My Skills heb ik het vak ondernemerschap gekozen. Ik heb dit vak gekozen omdat ik het erg interessant vind om de basis te leren voor het starten van een eigen onderneming. Ik weet nog niet wat ik later wil gaan doen, maar er is zeker een kans dat ik een eigen onderneming wil beginnen. Bij een eigen onderneming starten komt heel veel kijken. Het vak ondernemerschap bestond uit 4 lessen van 4 uur. Het was de bedoeling dat je zelf een product ging kiezen en proberen dat product te verkopen en omzet te draaien. Ik heb een groepje gevormd met Jelle, Boy, Naomi en Fleur. Wij hebben ervoor gekozen om marketing cursussen aan te bieden. Wij hebben zelf de kennis van marketing al goed opgedaan in het eerste jaar van onze opleiding. Voor het starten van een eigen onderneming is marketing ook een essentieel punt. Wij hebben ervoor gekozen om ons product te promoten via Instagram. Ook hebben we ervoor gekozen om de marketing cursussen via een IGTV op Instagram aan te bieden.

De lessen ondernemerschap vond ik zeer leerzaam. Ik heb geleerd dat er heel veel mogelijkheden zijn met adverteren en via welke kanalen je allemaal producten kan verkopen. Ook Instagram en Facebook zijn hele goede kanalen om niet alleen op te adverteren maar ook om op te verkopen. Wel vind ik dat we weinig theorie kregen en het vooral hebben geleerd door het gewoon te doen. Persoonlijk had ik nog wel iets meer theorie en informatie willen horen. Onze docent is zelf ook nog een jonge ondernemer. Hierdoor kon ze ook vanuit haar eigen ervaringen veel dingen delen. Dat vond ik wel heel leuk om te zien.

Ons groepje heeft goede feedback van onze docent ontvangen. Ze vond dat we overal goed over na hadden gedacht en vond het ook een leuk concept. Zij heeft ons ook goed kunnen helpen omdat ze zelf ook cursussen via IGTV aanbiedt. Via haar eigen Instagram account heeft ze ons ook gepromoot zodat we meer volgers zouden krijgen.

Hieronder is te zien hoe ons Instagram account eruit ziet.

Link naar Instagram account: https://www.instagram.com/the.young.professionals/

Urenverantwoording

Datum van de activiteitAantal uur Wat heb ik gedaan?
17-11-20204 uurEerste les ondernemerschap gehad. Hier hebben we groepjes gemaakt en bedacht wat we gaan verkopen. Wij hebben ervoor gekozen om marketing cursussen op te nemen via Instagram. Ons bedrijfje heet The Young Professionals.
18-11-20203 uurNog even samengezeten met mijn groepje om goed te kijken naar onze doelgroep en wat nou het doel is van onze cursussen. Dit moesten we nog iets beter op papier gaan zetten.
24-11-20204 uurVandaag was de tweede les van ondernemerschap. We zijn bezig geweest met het maken van sociale media posts.
26-11-20203 uur Vandaag heb ik samen met mijn groepje nog even samengezeten. We hebben een nieuwe sociale media post gemaakt.
01-12-20204 uurDeze les zijn we bezig geweest met echt klanten zoeken zodat we ook echt onze marketing cursussen gaan verkopen. Dat is namelijk wel het doel van ondernemerschap. Echt omzet draaien. Deze les hebben we het ook over evalueren gehad.
02-12-20203 uur Vandaag hebben we op school, de marketing cursussen die wij gaan aanbieden, opgenomen.
04-12-20203 uurVandaag zijn we bezig geweest met kijken wat we in de presentatie willen vertellen van onze allerlaatste les. We hebben ook een mooie Powerpoint presentatie gemaakt.
07-12-20204 uurDe laatste les hebben we allemaal onze producten aan elkaar gepresenteerd.
Totaal28 uur