Hieronder is mijn CV te downloaden.

In het onderstaande filmpje is te zien wie Romée Simmes nou eigenlijk is. Veel kijkplezier!

Voor het vinden van mijn stage heb ik verschillende stappen ondernomen. Op deze pagina vertel ik welke stappen ik heb ondernomen en hoe mijn sollicitaties verlopen zijn.

Eind september ben ik mijn zoektocht naar een stageplek gestart. Het eerste bedrijf dat ik heb gecontacteerd was de Rabobank in Zutphen. Mijn moeder heeft een hele lang tijd bij de Rabobank gewerkt. Hier heeft ze veel kennissen aan over gehouden. Een oud college van de Rabobank had tegen haar gezegd dat ik haar altijd mocht mailen om te kijken naar stage mogelijkheden.

Het tweede bedrijf waar ik contact mee heb opgenomen is Profilers in Doetinchem. Ook dit is een oud college van mijn moeder. Zij heeft ook aangegeven bij mijn moeder dat er wel stagemogelijkheden zijn binnen Profilers.

Het derde bedrijf waar ik op een vacature gereageerd heb is de Efteling. Jelmer Veldman, mijn personal coach, had deze vacature met onze klas gedeeld. Helaas waren er kandidaten die beter aansloten op deze functie.

Het vierde bedrijf waar ik gesolliciteerd heb is Droomparken in Beekbergen. Zij hadden een vacature openstaan voor Junior Accountmanager.

Sollicitatiebrief

Hieronder is de sollicitatiebrief te zien die ik naar Droomparken gestuurd heb.

Beste Jillian Timmer, 


Deze e-mail schrijf ik u omdat ik graag stage wil lopen als Junior Accountmanager bij Droomparken. Afgelopen zomer ben ik een weekje op vakantie geweest bij het park Maasduinen in Belfeld. Ik vond het erg leuk en interessant om de sfeer, het park en de organisatie eromheen van Droomparken te mogen ervaren. Droomparken spreekt mij aan omdat het een groot bedrijf is, veelzijdig en gericht op de vrije tijd besteding. Dit lijkt mij erg leerzaam en afwisselend. Graag wil ik hierbij mijn interesse voor een stageperiode aangeven.


Momenteel studeer ik Commerciële economie aan de Fontys in Eindhoven. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn opleiding en moet vanaf 8 februari 2021 twintig weken stage lopen. 
Mijn keuze voor deze opleiding heb ik na mijn HAVO opleiding heel bewust genomen. Ik ervaar de opleiding commerciële economie als een super interessante opleiding, veelzijdig en dynamisch. Ik vind het leuk om klant- en servicegericht bezig te zijn met oog voor commercie. Ik leg gemakkelijk verbinding met mensen en houd van regelen, plannen en organiseren. Daarbij let ik op details, resultaten boeken en zorg voor een goede inzet en discipline. Daarbij is een goede mondelinge en schriftelijke communicatie erg belangrijk. Ook ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren.


Tijdens mijn stage is het de bedoeling dat ik naast de reguliere werkzaamheden bezig kan zijn met het uitvoeren van een onderzoek en het schrijven van een passend advies voor Droomparken.
Voor mijn stage wil ik graag ervaring opdoen binnen jullie organisatie. Het lijkt mij erg leuk om bezig te zijn met de verkoop van recreatiewoningen en relaties met de klant op te bouwen en te onderhouden. Het lijkt mij een mooie uitdaging om praktijkervaring op te mogen doen binnen Droomparken.  


Graag wil ik mijn enthousiasme en mijn mogelijkheden toelichten in een persoonlijk gesprek. Ik kijk er naar uit! 

Met vriendelijke groet, 

Romée Simmes 

LinkedIn Post

Ook heb ik een LinkedIn post geplaatst. Hieronder is te zien hoe de post eruit zag. Hier heb ik erg veel reacties op gekregen.

De eerste reactie was van het bedrijf Wire Weaving. Zij hadden mij gemaild met een vacture voor online marketing. De dag erna hebben we een telefonisch gesprek gehad. Tijdens dit gesprek hebben we een afspraak gemaakt voor een kennismaking. Deze kennismaking was via Teams. Tijdens de Teams meeting heb ik afgesproken om nog een keer langs te komen bij hun bedrijf. Zo kan ik goed kijken waar ik terecht zou komen.

Het tweede bedrijf dat op mijn bericht reageerde was 4PS. Met dit bedrijf heb ik ook een telefonisch gesprek gepland. In dit gesprek heb ik een Teams meeting gepland met de marketing manager.

Het derde bedrijf dat op mijn bericht reageerde was SUEZ. Dit bedrijf heb ik een LinkedIn berichtje gestuurd. Ik heb laten weten dat ik interesse heb in een oriëntatiegesprek.

Het vierde bedrijf dat op mijn bericht reageerde was AGEM. Dit bedrijf heb ik gemaild. Hierin heb ik vermeld dat ik wel interesse heb in een oriëntatiegesprek.

Het vijfde bedrijf dat op mijn bericht reageerde was Agrovision. Hier heb ik op gereageerd via een LinkedIn berichtje. Ik heb hierin vermeld dat ik er nog even goed over moest nadenken aangezien de afstand erg groot is. Het bedrijf zit namelijk in Deventer.

Het zesde bedrijf dat reageerde was WPG Research. Dit is een marktonderzoeksbureau. Dit bedrijf heb ik gemaild. Het lijkt mij een erg interessante meewerkstage.

Het zevende bedrijf dat reageerde was Alfa accountants en adviseurs. Op dit bedrijf heb ik gereageerd door middel van een LinkedIn berichtje. Ik heb vermeld dat een oriëntatiegesprek me erg leuk lijkt.

Het achtste bedrijf dat reageerde was Frontis. Hier zoeken ze een digital marketing stagiair. Dit bedrijf heb ik benaderd door middel van een LinkedIn berichtje. Hierin heb ik om een oriëntatiegesprek gevraagd.

Acties

Hieronder heb ik al mijn acties die ik tijdens mijn stage zoektocht ondernomen heb in een schema gezet.

ActiesDatum van desbetreffende actie
Rabobank Zutphen gemaild.22-09-2020
Reactie terug van de Rabobank. Mijn stageverzoek is doorgestuurd naar een recruiter. 24-09-2020
Reactie van de Rabobank. In november kregen zij meer te weten over de beschikbare stageplaatsen. In november hoor ik dus meer.05-10-2020
Profilers Doetinchem gemaild.05-10-2020
Reactie Profilers. Vroegen om meer informatie.08-10-2020
Gereageerd om de vraag van Profilers en ze voorzien van meer informatie. 12-10-2020
Gesolliciteerd vacature Efteling12-10-2020
Reactie van Profilers. Vragen om een kennismakingsgesprek.13-10-2020
Gereageerd op Profilers. Vanwege corona nog even gewacht met een kennismakingsgesprek. 13-10-2020
Gesolliciteerd op de vacature Junior Accountmanager bij Droomparken in Beekbergen.15-10-2020
Bericht van Efteling dat er betere kandidaten zijn voor deze vacature16-10-2020
Contact opgenomen met Profilers. Datum plannen voor een kennismakingsgesprek. 28-10-2020
LinkedIn post geplaatst28-10-2020
Reactie op LinkedIn post van Wire Weaving.28-10-2020
Gebeld met bedrijf Wire Weaving en een afspraak gemaakt voor een kennismaking.29-10-2020
Reactie op LinkedIn post van het bedrijf 4PS. Afspraak gemaakt voor een telefonisch gesprek. 29-10-2020
Reactie op LinkedIn post van het bedrijf SUEZ. Hier contact mee opgenomen via LinkedIn.30-10-2020
Reactie op LinkedIn post van het bedrijf AGEM. Hier contact mee opgenomen via de mail.30-10-2020
Reactie op LinkedIn post van het bedrijf Agrovision. Vermeld dat de reisafstand lang is en ik er nog even na moest denken.
Dat begreep ze en ik mocht haar altijd om meer informatie vragen.
30-10-2020
Telefonisch gesprek met 4PS. Ik had een stagiaire HR aan de lijn. Ik heb dus ook haar ervaringen met bedrijf al goed kunnen horen. Ik ben erg enthousiast over dit bedrijf. 16 november heb ik een gesprek met haar ingepland. 02-11-2020
Teams meeting met Wire Weaving.
Zij waren enthousiast over mij en vertelde dat ze het leuk zouden vinden als ik hun team zou komen verstrekken.
Ik moet er zelf nog even goed over nadenken omdat nog niet zo enthousiast ben over de activiteiten die ik moet doen bij het bedrijf. Wel heb ik afgesproken om 17 november een kijkje te nemen bij het bedrijf.
02-11-2020
Astrid van het bedrijf Alfa accountants en adviseurs een LinkedIn bericht gestuurd om een oriëntatiegesprek in te plannen.02-11-2020
Reactie van het bedrijf WPG Research. Hier heb ik op gereageerd dat het me leuk lijkt om een oriëntatiegesprek in te plannen. Deze staat nu op 10 november.03-11-2020
Gereageerd op het bedrijf Fronits met de vraag om een oriëntatiegesprek in te plannen. 03-11-2020
Gebeld door het bedrijf Sunshine. Zij zagen mijn LinkedIn post en bieden van vandaag een meewerkstage. 04-11-2020
Droomparken heeft mij gebeld dat ze graag een persoonlijk gesprek met mij willen inplannen. Ze waren heel erg enthousiast over mijn e-mail.09-11-2020
Kennismakingsgesprek WPG Research. Deze is mij erg goed bevallen. Ik vind het een leuk bedrijf. 10-11-2020
Kennismakingsgesprek Sunshine. Het gesprek was erg leuk en leerzaam. Helaas ben ik het niet geworden. Dit omdat de werkzaamheden te moeilijk waren voor een onervaren iemand. Ze waren wel enthousiast over mij en vonden dat het bedrijf goed bij mij past. Wie weet een leuk bedrijf voor een afstudeerstage!12-11-2020
Kennismakingsgesprek Frontis. Dit was een leuk en leerzaam gesprek! Ik heb wel vermeld dat ik nog meerdere gesprekken heb lopen dus dat ik er nog even over na moet denken. 12-11-2020
Kennismakingsgesprek Profilers. Dit gesprek was heel leuk en ik ben erg enthousiast over dit bedrijf! Toen ik 5 minuten buiten stond werd ik ook meteen gebeld dat ik ben aangenomen. Dit was heel fijn om te horen. Deze dag had ik ook nog een gesprek met het bedrijf 4PS. Dinsdag heb ik nog een gesprek met SUEZ. Deze heb ik allebei afgezegd omdat ik Profilers al veel leuker vind. Wel heb ik het gesprek met Droomparken op donderdag nog laten staan. Droomparken spreekt mij ook erg aan vanwege de leisure branche. Dit gesprek wil ik toch nog even voeren. Dit heb ik ook goed vermeld bij Profilers. 16-11-2020
Kennismakingsgesprek Droomparken. Dit gesprek was mijn laatste sollicitatiegesprek. Dit gesprek is me heel goed bevallen. Droomparken is een vakantiepark dus krijg ik meteen iets wat zich in de leisure branche bevindt. 19-11-2020
De knoop doorgehakt en gekozen om bij Droomparken stage te komen lopen. 20-11-2020

Reflectie

Ik heb mijn zoektocht naar een stage als zeer leerzaam ervaren. In het begin vond het nog erg moeizaam verlopen. Ik had een aantal bedrijven die mij leuk leken een motivatiebrief gestuurd. Hier kreeg ik alleen geen reactei op. Daarna heb ik een LinkedIn post geplaatst. Vanaf dat moment ging het zoeken naar een stage veel makkelijker! De reacties stroomde binnen. Ik had meer dan tien bedrijven waar ik contact mee opgenomen heb. Ik heb ongeveer 8 sollicitatiegesprekken gehad.

De sollicitatiegesprekken waren erg leerzaam. In het begin vond ik het wel een beetje spannend om naar een gesprek te gaan. Het voeren van meerdere sollicitatiegesprekken was dus wel een goede oefening voor mij. Ook is dit natuurlijk ook al een goede oefening voor later naar het zoeken van een baan.

Het moeilijkste aan het zoeken van een stage vond ik een keuze maken tussen de meerdere bedrijven. Ik vond het vervelend om bedrijven af te zeggen met wie ik al een gesprek gehad had. Veel bedrijven waren enthousiast en wilde er erg graag een stagiaire bij hebben. Na een aantal bedrijven doorgestreept te hebben was ik uiteindelijk tussen de volgende bedrijven te twijfelen:

  • Droomparken
  • Profilers

Na het gesprek van Droomparken werd ik thuis ook even emotioneel. Het leek me daar zo leuk maar bij Profilers ook. Hierdoor wist ik even niet wat ik moest kiezen. Ik wilde Profilers ook niet teleurstellen. Het liefst ging ik bij allebei de bedrijven stage lopen.

Uiteindelijk heb ik voor Droomparken gekozen. Dit omdat Droomparken toch iets beter aansluit op mijn opleiding. Profilers was vooral gericht op communicatie. Bij Droomparken ging het vooral om de verkoop. Ook is droomparken een vakantiepark en dus gericht op de leisure branche wat mij ook iets meer aansprak.

Verder vond ik het wel lastig om meerdere stage processen tegelijk heb lopen. Op gegeven moment was ik met 10 verschillende bedrijven tegelijk bezig. Daar werd ik wel een beetje onrustig van. Ik vind het altijd prettig om eerst iets af te ronden en dan met iets anders te beginnen. Dit was dus ook weer een goede les voor mij. Op deze manier leerde ik er goed mee om te gaan om met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn.

Het zoeken naar een stage vond ik leerzaam, leuk en ik heb er goede nieuwe ervaringen mee opgedaan!

Ik hoop dat de stage bij Droomparken erg leuk en leerzaam wordt!

Sollicitatie cursus

Van de Young Talent Factory hebben we ook een sollicitatie cursus gehad. Ze vertelde tijdens deze cursus wat belangrijk is om allemaal in een CV te zetten. Hier heb ik echt handige tips uit kunnen halen en een mooi CV van kunnen maken. Ik had eerst nog niet zo’n overzichtelijke CV maar door deze tips heb ik alles goed op een rijtje kunnen zetten. Ook zeiden ze dat we altijd ons CV naar hun mochten mailen zodat ze ons feedback konden geven. Ik heb dit ook gedaan en ik kreeg positieve feedback terug! Een erg leerzame cursus.